Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva hrvatska 'augmented reality' igrica

Probajte AirRaid i 'pokokajte' frendove na Faceu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko-japanski tim osmislio je zabavnu igru za korisnike Facebooka i iPhonea.

AirRaid je uzbudljiva, jednostavna i k tome besplatna iPhone 3D AR (augmented reality) multiplayer igra, s elementima 'tower defensea' i društvenih igara. Naime, dva su modaliteta igranja, on-line, igranje je moguće samo ulazom preko vašeg Facebook accounta, i off-line, odnosno trening.

AirRaid Vam daje priliku da svog Facebook prijatelja ili pak nekoga čiji avatar vam nije legao, napadnete avionima i uništite njegovu obranu, te dobijete nagradu (virtualni novac i činove). Avioni dolaze u realnom vremenu, pa ako šaljete iz npr. Zagreba u New York trebat će vam 6 sati (sve obavijesti igrači dobivaju na svom Facebook profilu).

Na ideju došli slučajno

Sama igrica je poprilično zabavna i jednostavna i treba paziti da u procesu rušenja aviona ne padnete sa stolice, a namijenjena je svim korisnicima iPhone 3GS i iPhone 4,kao i iPod touch 4G željnima zabave i zafrkancije.

Mlada ekipa iz Clover studia koji radi na relaciji Zagreb–Tokio, idealna je mješavina Japanskog mentaliteta (Ken - šef i Yumiko – web developer), te Hrvatske kreativnosti (Marko – glavni developer, Siniša –dizajner, Dunja – developer, Danijel –developer, Bruno – dizajner…). Clover studio je jedan od pobjednika Seedcampa u Zagrebu, a na samu ideju o igri su došli sasvim slučajno, trebalo im je nešto cool i brzo za seedcamp Zagreb, a sam razvoj je trajao 9 mjeseci.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene