Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težio 12 tona

Novo otkriće: T-Rex bi bio doručak za Pliosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkrivena fosilizirana lubanja morskog čudovišta, mogla bi biti najveća tog tipa ikada, a pronađena je na plaži u blizini Dorseta u Velikoj Britaniji.

Pronađena lubanja plinosaura dugačka je 2,4 metra i mogla bi pripadati stvorenju koje je bilo veliko 16 metara i težilo čak 12 tona. Pliosaur spada u vrstu velikih vodenih reptila koji su živjeli prije 150 milijuna godina, kao i dinosauri. Imali su kratke vratove i velike glave, imali su veoma snažnu čeljust i oštre zube, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 duga dva metra Veliko otkriće stručnjaka u Francuskoj: Paleontolozi pronašli divovsku bedrenu kost dinosaura Slika nije dostupna Novi dokazi T-Rex je bio kanibal

Richard Forrest, stručnjak za Pliosaure, rekao je kako je otkriće sretno, jer su lubanje Pliosaura inače bile pronađene smrskane. ‘Ono što je fantastično o ovoj lubanji, nije samo njezina veličina, već i to što nije uništena. Pliosaur bi mogao pojesti čovjeka u jednom zalogaju, zapravo T-Rex bi bio doručak za ovakvu zvijer’, rekao je Forrest. ‘Ova su stvorenja bila čudovišta’, rekao je David Martill, paleontolog sa sveučilišta u Portsmouthu. Lubanju Pliosaura pronašao je lokalni proučavatelj života, a za eventualnim ostacima pradavnog reptila potraga na plažama još traje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene