Obavijesti Pretražite Navigacija
duga dva metra

Veliko otkriće stručnjaka u Francuskoj: Paleontolozi pronašli divovsku bedrenu kost dinosaura

Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 2
Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 4 Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 3 Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 5 Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp +0 Divovska bedrena kost dinosaura pronađena u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/5 >>
Bedrenu kost divovskog dinosaura pronašli su ovog tjedna francuski paleontolozi na mjestu iskopavanja u jugozapadnoj Francuskoj, gdje su od 2010. iskopani ostaci nekih od najvećih životinja koje su ikad živjele na kopnu.

Smatra se da je bedrena kost duga dva metra, pronađena na lokalitetu Angeac-Charente, pripadala sauropodu, dinosauru biljojedu s dugim vratom i repom, koji je bio rasprostranjen u kasnoj juri, prije više od 140 milijuna godina.

"Ovo je veliko otkriće. Posebno sam se iznenadio stanjem očuvanosti te bedrene kosti", izjavio je paleontolog iz Nacionalnog povijesnog muzeja u Parizu Ronan Allain za Reuters. Naveo je i kako su te životinje vjerojatno težile 40 do 50 tona.

Allain je rekao da su znanstvenici na tom mjestu od 2010. godine otkrili više od 7500 fosila koji su pripadali više od 40 različitih vrsta, što ga čini jednim od najvećih takvih nalazišta u Europi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene