Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je sljedeće?!

Novi Kinect moći će čitati s usana i prepoznavati raspoloženje korisnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft će nadograditi svoj uređaj za upravljanje igrama, računalima (u budućnosti možda i televizorima) bez kontrolera

Nedavno smo pisali o tome kako Microsoftov Kinect uskoro stiže na osobna računala, a možda i na televizore te da će otvoriti potpuno nove načine na koji ćemo moći upravljati tim uređajima, a sada su se na internetu pojavile glasine kako ova kompanija već priprema i novi model Kinecta koji će donijeti neke nove i napredne opcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled godine 2013. Jesu li nam ovi IZUMI OLAKŠALI život?! Slika nije dostupna iRing i mini iTV Pogledajte inovacije koje bi trebao donijeti Appleov televizor!

Microsoft je Kinect prvotno predstavio kao dodatak svojoj konzoli Xbox 360 te je omogućio potpuno novi način upravljanja igrama – bez kontrolera, samo pomicanjem tijela i mahanjem, a uskoro ćemo na ovaj način upravljati i računalima.

S obzirom da se sve više piše da bi Microsoft tijekom sljedeće godine mogao predstaviti nasljednika svoje igraće konzole (Xbox 720), za očekivati je da ćemo u 2012. vidjeti i novi model Kinecta.

Novi Kinect bi, prema glasinama 'iz pouzdanih izvora' koje su objavljene na internetskoj stranici Eurogamer, trebao biti 'tako precizan da će moći čitati s usana', a imat će i napredan sustav prepoznavanja glasa tako da će putem boje glasa moći prepoznati čak i emocije korisnika.

Također, u odnosu na još uvijek aktualni model, Kincet 2 trebao bi bolje i preciznije prepoznavati pokrete te će imati manje kašnjenje (lag) pa će se akcije koje korisnici budu radili ispred Kinecta brže prenositi na video igre na Xboxu.

Kako u Microsoftu nisu htjeli komentirati ove informacije iz Eurogamera (samo su rekli da nikada ne komentiraju glasine), nemamo nikakvu službenu potvrdu o nasljedniku Kinecta, no za očekivati je da će ova kompanija s novim modelom svoje igraće konzole zaista predstaviti i novi Kinect.

Poboljšane opcije ovog uređaja trebale bi omogućiti zabavnije igranje, a bit će zanimljivo vidjeti kako će ih implementirati u osobna računala i (vjerojatno) televizore.

Već duže vrijeme kruže glasine kako će se Appleovim navodnim TV-om upravljati putem govora te možemo očekivati da će napredno prepoznavanje govora u novom Kinectu najviše biti namijenjeno upravo upravljanju televizorima s kojima ćemo, kako se čini, u budućnosti razgovarati, a daljinski upravljač možda više i neće biti potreban.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene