Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glas građana

'Želimo znati': Kada će biti vraćena ilegalno stečena imovina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješna akcija Dnevnika Nove TV 'Želimo znati' ponovno aktivira goruća pitanja i nastavlja se širenjem na sve društvene teme koje zanimaju građane.

Novinari Nove TV će kontinuirano upozoravati na probleme, postavljati pitanja u ime građana i inzistirati na odgovorima i njihovu rješavanju.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. pet minuta Raspored predstavljanja kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 2024. godine Slika nije dostupna Večeras, Dnevnik Nove TV u 19.15 Želimo znati: Posvajanje djeteta - nemoguća misija! Do kada?

Istraživačko novinarstvo etabliranih novinara Mislava Bage, Tatjane Krajač i drugih reportera Nove TV otkrivat će sve poremećaje hrvatskog društva, a Želimo znati spreman je ići do kraja u otkrivanju istine.

Prva tema koja otvara novi ciklus 'Želimo znati' je priča Tatjane Krajač o povratu ilegalno stečene imovine. Više od 39 milijuna kuna trebalo bi sjesti u državni proračun na temelju presude Vladimiru Zagorcu za dragulje uzete iz MORH-a.

Teme 'Želimo znati' bit će nepravda, nedosljednosti, birokracija, korupcija i otkrivanje afera te inzistiranje na reakciji institucija i provođenju efikasnog sustava Imovina stečena na nelegalan način mora se vratiti, a desetak afera koje su aktualne posljednjih mjeseci (HEP, Podravka, HPB, Kamioni i dr.) teške su više od milijarde kuna. 'Želimo znati' istražuje može li se i kada očekivati završetak aktualnih postupaka i vraćanje ilegalno stečenog novca koji zapravo pripada hrvatskim građanima.

Ovo goruće pitanje Tatjana Krajač postavila je nadležnima – Ministarstvu pravosuđa i Vrhovnom sudu. Dobar plan zapljene i imovine zapinje na činjenici da zakon koji bi to trebao regulirati ne postoji. Sudac Vrhovnog suda Damir Kos ističe važnost donošenja novih zakonskih regulativa, s obzirom da u praksi ovrha traje predugo, a on tvrdi 'moglo bi biti puno kraće'.

Nakon upornog ustrajanja na ovoj nelogičnoj situaciji od državnog tajnika Dražena Bošnjakovića, budućeg ministra pravosuđa, Nova TV dobila je i prvo obećanje da je 'u pripremi novi Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene počinjenjem kaznenog djela. Trebao bi izaći koncem lipnja.'

'Želimo znati' nastavit će kontinuirano provjeravati kako teku pripreme i donošenje ovog Zakona i hoće li ovo obećanje biti tek jedno u nizu ili će pravna država profunkcionirati.

'Želimo znati' pogledajte u Dnevniku Nove TV, u utorak 1. lipnja, u 19.15 sati

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene