Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavite tablete...

Patite od glavobolje? Znanstvenici imaju rješenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povremeno ispijanje vode može smanjiti učestale glavobolje i migrene, te smanjiti gutanje tableta. Znanstvenici sa sveučilišta u nizozemskom Maastrichtu.

Otkrili su da je sedam čaša vode dnevno dovoljno da ublaži bolove i poboljša kvalitetu života onih koji pate od migrena. 'Neki koji pate od glavobolja mogu imati koristi od pijenja više vode, pa se čini razumnim preporučiti je. Oni će za kratko vrijeme vidjeti dolazi li do poboljšanja', kazao je Mark Spigt.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

>> Znate li koja je ovisnost broj 1 kod žena?

U istraživanju je sudjelovalo više od 100 bolesnika koji su često patili od teških ili blagih glavobolja pa im je dao savjete kako da se riješe tegoba, primjerice da unose manje kofeina ili da više spavaju.

Jednoj su skupini rekli da mora piti dodatnih litru i pol vode dnevno sljedeća tri mjeseca. Rezultati su pokazali da su oni koji su pili više vode imali i veće poboljšanje zdravstvenog stanja.Neki medicinari koji se bave problemima migrena smatraju da se možda radi o placebu, no priznali su da se puno ljudi, koji preventivno piju vodu, nakon toga bolje osjeća, piše Daily Mail. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene