Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne biste pogodili...

Znate li koja je ovisnost broj 1 kod žena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatno su podaci posljednjeg istraživanja koji pokazuju kako je sve više žena ovisno o vodi.

Danas sve više ljudi u svijetu, posebice žena, pati od ovisnosti o vodi, međutim tome je najviše doprinijela i globalna kampanja proizvođača vode kao i česte izjave slavnih ličnosti kako je za njihovo besprijekorno zdravlje i ljepotu zaslužna upravo obična voda.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

Kako bi dostigle njihov mladolik izgled i uvijek lijepu i toniranu kožu posežu za sve većim količinama vode. Pravu ovisnost o vodi nije moguće razviti kao o drogi. Međutim, pretjerano konzumiranje može ukazivati na neki oblik opsesivno kompulzivnog poremećaja, objašnjava Robert Brown, psiholog sa sveučilišta u Glasgowu.

Oni koji imaju takvih problema, smatra Brown trebali bi posjetiti psihologa. Istraživanja pokazuju da treba piti između šest i osam čaša vode dnevno ovisno o tjelesnoj težini. Također su pokazala da voda smanjuje apetit pijemo li je prije jela, te da poboljšava koncentraciju u određenim uvjetima.

>> Našli dovoljno vode za 400 godina

Međutim neka druga istraživanja došla su do rezultata da se organizam truje filtriranjem velike količine flaširane vode 'zagađene' sredstvima za dezinfekciju koja se koriste za čišćenje vode.

Dijetetičarka Catherine Collins iz bolnice St. George smatra da ste popili dovoljno vode ako idete mokriti tri puta dnevno. Međutim ako na WC idete i do desetak puta na dan, iz organizma ćete isprati važne vitamine, primjerice B i C vitamin.

Ipak, svi se slažu da je voda bitna za zdravlje i normalno funkcioniranje metabolizma. Ona pomaže pri opskrbi tjela hranjivim tvarima, te učinkovito pomaže u uklanjanju otpadnih tvari iz organizma. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene