Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan spavanja

Jeste li se naspavali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sredinom ožujka, točnije 16. 03., obilježava se Svjetski dan spavanja! Jeste li se naspavali? Albert Einstein bi obično prespavao polovicu dana...

Jeste li znali da trećinu života provodimo spavajući, a o tome kako spavamo ovisi kvaliteta one druge dvije trećine života koje provodimo budni? Spavanje krijepi, pomlađuje, vraća vitalnost, ljepotu, mir, sposobnost koncentracije, te nije pretjerano reći da je spavanje pola zdravlja i ljepote.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora

>> Buđenje u cik zore čini ljude mnogo sretnijima!

No čini se da osam sati neometanog sna ipak nije potrebno da biste se probudili odmorni. Znanstvenici sada tvrde kako je normalno da je san isprekidan te da to regulira stres. Povjesničar Roger Ekirch s Virginia Techa proučava spavanje gotovo dva desetljeća i vjeruje kako mnogi zdravstveni problemi imaju korijene u prirodnoj tjelesnoj sklonosti za kraćim periodima spavanja.

Premalo odmaranja, i smetnje spavanja su se razvili u modernu civilizacijsku bolest, upozoravaju stručnjaci. Noćna nenaspavanost može dovesti do dnevne pospanosti, zamora, slabe koncentracije i loše memorije, te povećati rizik pogrešaka i nezgoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene