Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajvanski kreativci

Zgrada od milijun i pol plastičnih boca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija na Tajvanu izgradila je izložbenu zgradu koristeći 1,5 milijuna plastičnih boca kako bi povećali interes za recikliranje.

Na Tajvanu je tako stvorena prva svjetska zgrada od boca, a 130 metara visoku i 26 metara visoku strukturu financirao je tajvanski konglomerat Far Eastern Group poznat po građevinarstvu i financijskim uslugama. Sljedeći mjesec ova neobična zgrada trebala bi biti donirana gradskoj vlasti, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Muškarac u bazenu za vrijeme potresa hit na mrežama VIDEO Ovo je nestvarno! Udario najjači potres u zadnjih 25 godina, sve se ruši, a on u bazenu Snimke potresa na autocesti užas na Tajvanu VIDEO Jezivi prizori potresa na autocesti: Vozila su doslovce poskakivala

Graditelj je ispričao kako je inspiriran otpadom u uredu. 'Kada smo razmišljali o vrsti smeća pomoću kojeg bi mogli napraviti veoma zelenu zgradu s niskom potrošnjom, samo smo morali zaviriti u uredsku kantu za smeće u kojoj smo primijetili plastične boce, jer svi naši inženjeri vole piti čaj iz boce. Tajvand je jedna od zemalja s najvišom stopom reciklaže plastike. To nas je također inspiriralo da pokušao izgraditi da pokušamo izgraditi zgradu od plastičnih boca', rekao je Arthur Huang, direktor trvtke Miniwit Sustainable Energy Development Ltd.

Graditelji su boce uzimali iz pogona za reciklažu. 'Nakon što smo reciklirali boce, morali smo ih reformirati u posebnu strukturu koja tvori trodimenzionalan oblik. Struktura je morala podnijeti udare tajfuna, ali i potresa. Tako da imamo različite vremenske uvijete na koje smo morali uvažiti', objasnio je Huang.

Zgradu od boca možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene