Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatki festival

VIDEO: Slatkiš mora imati točno 1.111 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi slatkiš težak preko jedne tone prinesen je hinduskom božanstvu Hanumanu u hramu na sjeveru Indije, uoči festivala posvećenog bogu majmunu.

Slatkiš teži čak 1.111 kilograma i prinesen je oltaru u hramu Sankat Mochan u gradu Varanasiju, prenosi Reuters. Njegovim prinošenjem i današnjim festivalom završava se 11-godišnji ciklus, a Hanumana se štuje i kao 11 inkarnaciju boga Shive, koji je dio hinduskog trojstva i koji vlada silama uništenja i uskrsnuća. Preostala dva božanstva trojstva su Brahma, stvoritelj te Vishnu, čuvar.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Ilustracija Zlokobna poslastica Slatkiš popularan među djecom može izazvati rak? Neke zemlje zabranile su upotrebu sporne tvari

'Razmišljali smo napraviti ovakav slatkiš. Danas je Bog to učinio stvarnim. Molimo mu se kako bi održali mir i harmoniju u svijetu. Neka naša religija još poraste i neka ljude nauči poštovanju', rekao je Kaushal Sharma, organizator prinošenja slatkiša hramu.

Festival Hanuman Jayanti, koji obilježava rođendan Hanumanu, slavi se na današnji dan diljem Indije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene