Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igranje papirom

VIDEO: Divovski origami dinosaura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva dana presavijanja 25 kvadratnih metara papira u predgrađu Tokija nastao je divovski origami.

Tridesetak ljudi okupilo se u predgrađu Tokija u nedjelju kako bi složili golemi origami, najveći ikada napravljen do tada. 'Na noge' su ga postavljali čak uz pomoć kranova. Volonteri su ga presavijali dok od njega nisu načinili dinosaura, objavio je Reuters. Koordinacija je, kažu, bila najvažnija da se sačuva materijal zbog mnogo presavijanja velikih dijelova papira. Za to su odrasli također morali osigurati da im manja djeca, koja su također sudjelovala u ovoj kreaciji, ne bi smetala ili da ih nekim slučajem ne bi zamotali u papir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dramatične snimke VIDEO Joker kao uzor napadaču nožem u Tokiju: ''Htio sam ubijati ljude i dobiti smrtnu kaznu'' Slika nije dostupna Izvanredno stanje Uveli zvanredno stanje, a razmatraju i uvođenje policijskog sata: Bore s delta-sojem s više od 5000 novozaraženih

'Ulazili smo u već presavinute dijelove kako bi posao odradili što preciznije', objasnila je Kana Watanabe, jedna 11-godišnjakinja. Dok se količina papira koju je trebalo obraditi smanjivala, djeca su mogla sve više pomagati. 'Bilo je zaista teško napraviti prve korake', rekao je Akinojyou Oguchi, 11-godišnjak koji je također sudjelovao u izradi dinosaura. Iako nije odmah bilo prepoznatljivo koji oblik tvori izrađeni origami, kada su ga podigli kranovi, otkriven je Spinosaur. Organizatori su samo na materijal potreban za izradu potrošili oko 800 američkih dolara. Ali, ishod je bio vrijedan svakog novčića, rekao je Kazuya Matsumoto. 'Moram reći da je ovo najveći origami dinosaur na svijetu. Za sad mi je samo laknulo što je gotovo, što je završilo', objasnio je Matsumoto, dodajući da nemaju planove prijaviti se za Guinnessovu knjigu rekorda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene