Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dramatične snimke

VIDEO Joker kao uzor napadaču nožem u Tokiju: ''Htio sam ubijati ljude i dobiti smrtnu kaznu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je najprije nožem napao ljude u Tokiju, a zatim zapalio vatru u vlaku u nedjelju rekao je istražiteljima da obožava lik Batmanovog negativca Jokera.

Uhićeni muškarac koji je nožem ozlijedio 17 ljudi u vlaku u Tokiju na Noć vještica rekao je istražiteljima da obožava lik Batmanovog negativca Jokera, objavila je policija u ponedjeljak.

Kyota Hattori (24), koji je uhićen na mjestu događaja pod sumnjom da je pokušao ubojstvo u nedjelju navečer, također je rekao da je "htio ubijati ljude i dobiti smrtnu kaznu" i da je "razmišljao od otprilike lipnja biti osuđen na smrt."

 

Otprilike dva sata prije incidenta, Hattori je posjetio tokijsku četvrt Shibuya, centar zabave za proslavu Noći vještica. Od 17 ozlijeđenih osoba, muškarac u 70-ima bio je u kritičnom stanju nakon što ga je Hattori navodno ubo nožem u prsa. Hattori je također navodno podmetnuo požar u vlaku koristeći tekućinu za upaljač.

Ostalih 16 žrtava u dobi od tinejdžerske dobi do 60-ih godina zadobilo je lakše ozljede, uključujući udisanje dima. Hattori je rekao policiji da žali što nije nikoga ubio u napadu. Navodi se da je podbacio u poslu i da je imao problema s prijateljima.

Vozač nije bio svjestan što se u tom trenutku dogodilo u vlaku, rekli su iz tvrtke. Policija je u vagonu pronašla nož, nekoliko plastičnih boca u kojima je možebitna tekućina za upaljač i bočicu s aerosolom, prenosi Kyodonews.

25-godišnja žena na putu na posao rekla je da se bojala ući u vlak nakon incidenta. "Bojala sam se ući u vlak. Obično slušam glazbu sa slušalicama dok putujem na posao, ali danas nisam'', priznala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna napravili kaos u bolnici Zbog tučnjave u KBC Rebro trojica u pritvoru, a za dvojicom se još traga

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 5 mrtvih, 3 ozlijeđenih Cure detalji stravičnog napada u Norveškoj: "Neki su ubijeni u domovima"

Nakon incidenta, Ministarstvo prometa zatražilo je od svih željezničkih tvrtki u Japanu da pojačaju sigurnost u željezničkom prometu.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene