Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lista sve dulja

Tornjevi koji se natječu za mjesto najvišeg na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postalo je jasno da će Dubai izgubiti titulu zemlje s najvišim tornjem na svijetu, no još uvijek je neizvjesno tko će titulu preuzeti.

Lista zemalja koja kreću u izgradnju najvišeg tornja na svijetu postaje sve dulja. Tu titulu trenutno nosi Burj Khalifa u Dubaiju, a Kuvajt, Kina i Azerbajdžan već su najavile preuzimanje prestižne titule. U utrku se sada uključio i Pakistan, piše Emirates247.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Viši od 800 m VIDEO: Dubai otvara najviši toranj na svijetu Slika nije dostupna Visok 800 metara Otvara se najviši toranj na svijetu

Ovo su četiri tornja koja se natječu za titulu najviše konstrukcije na svijetu.

Kingdom Tower, Rijad, Saudijska Arabija

Kompletna površina objekta u izgradnji iznosi 500.000 kvadratnih metara, a služit će kao stambeni i poslovni prostor. U Kingdom Toweru smjestit će se i hotel te brojni restorani, a na najvišem katu bit će smještena i promatračnica. U tornju će biti 59 dizala i 12 setova pokretnih stepenica. Na 157 katu bit će napravljena i terasa promjera 30 metara gdje će posjetitelji moći uživati u nevjerojatnom pogledu na Dubai.

>> FOTO Ovakav će biti pogled s vrha najvišeg nebodera na svijetu!

Sky City Changsha, Kina

Predviđa se da će ovaj toranj mjeriti 838 metara visine te će u njemu biti smješteni stanovi, uredi, osnovne škole, vrtići, starački dom, bolnica, trgovine, hotel te sportski centar. Projekcija troškova trenutno je na oko 4 milijarde yuana (3.6 milijardi kuna).

Azerbaijan Tower, Baku, Azerbajdžan

1050 metara visok Azerbaijan Tower bit će dio projekta 'Khazar Islands New City' na obali Kaspijskog jezera. Bit će okružen umjetnim otocima i stazom za utrke Formule 1. Izdizat će se iznad 41 umjetnog otoka koji će biti povezani sa 150 mostova. Cijena samog tornja procjenjuje se na približno 2 milijarde dolara, a cijeli projekt trebao bi biti gotov između 2020. i 2025. godine.

Burj Mubarak Al Kabir, Kuvajt

Projektanti planiraju da se ovaj toranj izdiže na 1001 metar visine, a kompletnu strukturu činit će tri isprepletena tornja. Još uvijek nije poznato kada bi ovaj 7 milijardi dolara 'težak' toranj trebao biti dovršen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene