Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi dokazi

T-Rex je bio kanibal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedni od najvećih kopnenih mesoždera svih vremena, Tyrannosuarus Rex imali su sklonosti kanibalizmu.

T-Rex je imao vrlo malo neprijatelja, ali nova istraživanja napravljena na sveučilištu Yale pokazuju da je imao razloga strahovati od napada pripadnika svoje vrste.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje Meksički kanibal "Oni su mi to naredili!": Ubio svoju ženu, pojeo joj mozak u tacosima i koristio njezinu lubanju kao pepeljaru Slika nije dostupna Težio 12 tona Novo otkriće: T-Rex bi bio doručak za Pliosaura

>> Novo otkriće: T-Rex bi bio doručak za Pliosaura

>> Prvi dinosauri bili su mali kao mačke

Voditelj istraživanja Nick Longrich istraživao je kosti Tyrannosuarusa Rexa i otkrio na njima duboke otiske zuba. 'Prije 65 milijuna godina, koliko su kosti stare, na sjevernoameričkom kontinentu jedino drugi primjerci iste vrste bili su dovoljno veliki da ostave takve tragove ugriza na kostima', napisao je Longrich u objašnjenju svoje studije dodavajući kako smatra da je to izravan dokaz kanibalizma.

Znantsvenici su pronašli veliki broj ugriza na ostacima T-Rexa, a isključili su mogućnost da su oni posljedica borbe za teritorij jer su neki nanijeti neko vrijeme poslije uginuća. Na takav način funkcioniraju i današnji kanibali jer je to lak način zaštite područja, a istodobno se osigurava hrana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene