Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor euroameričkih superheroja

Superobama i Wundermerkel protiv globalnog zatopljenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko se sjećate nedavnog animiranog filma u kojem je američki predsjednik Barack Obama prikazan kao svemogući superheroj, neće vas začuditi da je on obavio i svoj prvi superherojski zadatak - borbu za promjenu politike oko klimatskih promjena.

Njegova partnerica u toj borbi bila je njemačka kancelarka Angela Merkel, isto tako odjevena u kostim superheroine. O čemu se radi? Aktivisti za zaštitu okoliša obukli su odijela superheroja s likovima Obame i Merkel, kako bi pred Brandenburškim vratima u Berlinu obratili pozornost svjetske javnosti na skorašnji sastanak dvoje spomenutih državnika u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Problemi s migrantima Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima"

Aktivisti online grupe Avaaz, pozirali su kao superman i wonderwoman, noseći maske dvoje lidera. 'Došao je trenutak da Obama stvarno i dokaže da je to mislio, kad je kazao 'Da, mi možemo riješiti problem globalnog zatopljenja'', kazala je prezenterica iz Avaaza, najavljujući njegov dolazak.

Superobama i Wundermerkel su se dogovorili kako će ograničiti globalno zatopljenje na 1,5 stupnjeva Celzijusa, dok je u pozadini išla muzička podloga iz filma 'Superman', koju je napravio kompozitor John Williams. Aktivisti Merkel smatraju europskim superherojem u borbi protiv klimatskih promjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene