Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog štetnih kemikalija?

SAD će zabraniti 'lažnu marihuanu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada SAD- a započela je hitnu akciju zabrane pet kemikalija koje su korištene za izradu sintetičke ‘trave’, novog hita među američkim 'klincima'.

Proizvodi, koji se mogu pronaći na internetu, te u nekim specijaliziranim dućanima, nedavno su postali vrlo popularni među tinejdžerima, ali i mladima općenito.
‘Ovakve mješavine trava, koji se prodaju pod legalne, te se tvrdi da imaju učinak i djelovanje prave ‘napušenosti’, kakvo uzorkuje marihuana, postale su iznimno popularne’, kazali su službenici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće" Pušači marihuane pozdravili legalizaciju kanabisa u Njemačkoj - 1 Veliko slavlje FOTO Njemačka legalizirala kanabis: "Konačno se možemo pokazati. Ne trebamo se više skrivati"

>> Djeca čiji su roditelji 'pametniji' više puše 'travu'

>> Seljak patke hranio marihuanom

Izgleda kako će, barem u Americi, ovakve kemikalije vjerojatno uskoro biti stavljene ‘u isti koš’ s kokainom i heroinom. Inače, unatoč tome što prodaja ‘lažne trave’ trenutno doživljava svoj procvat na tržištu, državni službenici tvrde kako su zaprimili iznimno mnogo slučajeva pritužbi od strane policije ili bolnica što se ovog proizvoda tiče, pa je tako DEA ili ‘Drug Enforcement Administration’ u srijedu pokrenula tridesetodnevni proces kako bi što hitnije zabranila kemikalije koje se koriste u izradi sintetičke droge.

Proizvođači ‘lažne trave’, populariziraju ove proizvode, te ih na tržištu predstavljajuna imenima kao što su Spice ili K2, a sve to rade kako bi ‘maskirali svoju stvarnu namjeru’, tvrdi DEA- ina glasnogovornica Barbara Carreno. Liječnici i stručnjaci tvrde kako bi ova lažna trava vrlo lako mogla biti uzročnica napadaja, halucinacija, te na kraju i ovisnosti, prenosi BBC.

U međuvremenu, oni ‘željni’ ‘blaženog‘ stanja kojeg uzrokuje marihuana, a očito i ova lažna, preporučuju proizvođačima da jednostavno zamijene mješavinu trava, te upotrijebe neke druge, ovoga puta- legalne kemikalije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene