Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja struje

Pedaliraju za besplatni obrok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U danskom hotelu gosti sada mogu proizvoditi struju i tako zaraditi besplatan obrok. Struja će se proizvoditi pedaliranjem na biciklu za vježbanje, spojenom na generator.

U hotelu The Crowne Plaza Copenhagen Towers taj projekt uvode po prvi puta, a nadaju se da će se praksa proširiti i po ostalim hotelima. Hotel s 366 soba udaljen je 15 minuta od centra glavnog danskog grada, te 5 minuta od skandinavskog glavnog aerodroma. Postavili su dva bicikla za vježbanje, a gostima će se sugerirati da sjednu na njih i pedaliraju. Ako proizvedu dovoljno električne energije, dobit će besplatan obrok.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Od lipnja gosti će se moći u proizvodnji struje utrkivati s hotelskim solarnim panelom. 'Svakome tko proizvede barem 10 vata na sat, hotel će beplatno pokloniti lokalni obrok dobrodošlice, kojim će se goste poticati ne samo na održavanje kondicije, nego i na štednju električne energije i novca', stoji u hotelskom priopćenju.

Frederikke Tommergaard, glasnogovornica hotela, je dodala kako će besplatan obrok dobiti jedino gosti koji plaćaju, ne i oni koji su samo u prolazu. Vrijednost besplatnog obroka je 44 dolara ili 240 danskih kruna, javlja Yahoo news. Električni bicikli će se testirati godinu dana, a ako se uspostavi da je ideja dobra, proširit će se i na ostale hotele u vlasništvu InterContinental Hotels Group.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene