Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludi izumi

Ovo nije majica, to je LED TV!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da nosite majicu s LED TV-om rezolucije 160x120 piksela, a na njemu se vrti neki film. I tako šetate kroz grad, kao pravi prijenosni televizor.

David Forbes ovu je maštariju učinio stvarnom. Napravio je veliki LED ekran na prednjoj strani obične majice, navedene rezolucije. Onda se zaputio kući u Tuscon u američkoj saveznoj državi Arizoni, a Amerikanci, kakvi jesu, odmah su pomislili da je terorist među njihovim redovima.

Na aerodromu u Detroitu, zaustavila je njega i njegovu obitelj policija, nakon 50 paničnih poziva putnika koji su vidjeli Forbesa i njegovu neobičnu majicu, prenosi popsci.com. Forbesa su detaljno pregledali te je policija nakon određenog vremena shvatila da se ne radi o opasnoj napravi, već o 160 LED pločica, koje su na majici spojene u jedan funkcionalan ekran spojen na iPod. To je sve.

Tek kad je policiji i osiguranju aerodroma pustio crtić 'The Simpsons' na svojoj majici, oni su shvatili da je riječ o vrlo vrlo neobičnom gadgetu.

Forbesu je trebalo 6 mjeseci da napravi ovu majicu, a troškovi izrade iznosili su 20.000 dolara. Na lijevom ramenu majice, nalazi se priključak za iPod, a zaslon na majici napajaju jeftine i lagane litijum-polimer baterije, s vremenom rada od oko sat do sat i pol vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene