Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možete li pogoditi?

Najposjećeniji grad na svijetu: Nije ni London ni Pariz, nego...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislite da znate koji je grad na svijetu najposjećeniji? U njemu ne možete vidjeti ni Eiffelov toranj ni Big Ben, a nije riječ ni o New Yorku. Broj jedan je grad u Aziji.

Bangkok je grad koji je nadmašio London, prošlogodišnji broj jedan, s 200.000 međunarodnih posjeta više i tako dobio titulu najposjećenijeg grada na svijetu. Ovo je prvi put da je grad u Aziji po broju posjeta ispred europskih metropola otkad Global Destinations Cities Index objavljuje te podatke, prenosi Yahoo!News. London je na drugom, a Pariz na trećem mjestu.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama Slika nije dostupna Posjećenija od Londona i New Yorka Metropola koju turisti NAJVIŠE posjećuju

>> Hrvatsko veleposlanstvo ZATRPANO zahtjevima za vize - 1000 na dan!

Bangkok je prije dvije godine bio treći i od tada je po broju međunarodnih dolazaka narastao za 18 posto. Broj posjeta Istanbulu i Dubaiu, također je značajno porastao, dok se Pariz od prošle godine nije pomakao s trećeg mjesta. Samo dva američka grada ušla su u top 20, a to su New York na petom i Los Angeles na posljednjem mjestu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene