Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolica kućne izrade

Kao u crtićima: Na Filipinima su i dalje popularno prijevozno sredstvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolica kućne izrade, koji su na Filipinima već dugo zakonom zabranjena, i dalje prevoze putnike po željezničkim prugama.

Iako su željezničke kompanije iz sigurnosnih razloga odavno zabranile njihovu uporabu, 'kolica na ljudski pogon' i dalje dijele pruge s vlakovima. Koriste ih uglavnom stanovnici koji žive u siromašnim četvrtima, piše APTN.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

>> Ova djeca doslovno žive i igraju se na - groblju!

Unatoč čestim provjerama djelatnika željeznice, neka od tih kolica 'operiraju' punih 17 godina. Popularna su među stanovništvom jer nema voznog reda, a mogu stati bilo gdje i ukrcati i iskrcati putnike.

25-godišnji Rolando Santos na ilegalnom prijevozu putnika dnevno zaradi do 300 pezosa (oko 7 dolara). Kaže kako se tim opasnim poslom bavi od 12. godine, otkako je morao napustiti školu kako bi prehranio svoju obitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene