Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više stranih radnika

U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama"

Aktualno Galerija U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mijo Gorski, biskup Mijo Gorski, biskup Foto: DNEVNIK.hr U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 2 U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 2 Foto: DNEVNIK.hr U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 3 U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 4 Galerija 1/5 >>
Novinarka Dnevnika Nove TV Antonija Vulić istražila je novost da u Hrvatsku uskoro stiže prvi filipinski svećenik i što to znači za strane radnike.

U Hrvatsku uskoro stiže prvi filipinski svećenik čija će primarna dužnost biti pastoralna briga za strance odnosno radnike s Filipina kojih je sve više.

Objavili su to hrvatski biskupi nakon svog redovitoj proljetnog plenarnog zasjedanju ovaj tjedan te nadodali da se nedjeljom i do 400 radnika s Filipina zna okupiti u crkvi sv. Blaža.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Zagrebački biskup Mijo Gorski ovako je za Dnevnik Nove TV komentirao dolazak filipinskog svećenika.

"Naša je nakana, ako je to ikako moguće, organizirati dolazak njihovih svećenika, da oni brinu svaki za svoje. I zatim se tu postavlja pitanje uključivanja tih radnika i u naše društvo, a to ne ide bez učenja jezika i prihvaćanja nekih vrednota i pravila koje mi ovdje živimo. To su veliki procesi pred nama i veliki zadaci." 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene