Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji drifteri opet na Mičevcu

Druga runda Croatian Drift Challengea: Drift se vraća u Zagreb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najatraktivnijih utrka oktanskog sporta ponovno dolazi u Zagreb!

Svega nekoliko dana dijeli nas od druge runde Croatian Drift Challengea, prestižnog natjecanja čiji će domaćin biti zagrebački Oryx Centar za sigurnu vožnju na Mičevcu. 14. rujna okupit će se već dobro poznati natjecatelji ali i novi vozači, a dodatnu pozornost svakako će privući i nekoliko novo-pripremljenih drift automobila iz Hrvatske i susjednih zemalja. Tako će gume paliti i vozači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije te Italije. Najhrabriji posjetitelji moći će i sami iskusiti stazu u posebno pripremljenim drift automobilima, za čijim će upravljačima sjediti najbolji drifteri s ovih područja.

Pročitajte i ovo Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj" Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 u Zagrebu Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale

Druga runda natjecanja trebala se održati u Osijeku no zbog Agencije za sigurnost u zrakoplovnom prometu odlučili su ove godine zabraniti natjecanje na već dobro poznatoj stazi Čepinskog aerodroma te će se silom prilika natjecanje održati na već poznatoj i spomenutoj lokaciji Oryx centra.

Podsjetimo, drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti, ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Kreće nova sezona drifta – starta Croatian Drift Challenge

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. 'Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost vožnje', naglasili su prilikom najave organizatori trke, a ujedno i vozači Dario Skoko te Goran Šorak.

Organizatori se posebno zahvaljuju sponzorima i tvrtkama ORYX centar za sigurnu vožnju, Red Bull, Valvoline, Kreator TV, Yokohama, magazin“Auto i točka”, Auto Partes, Auto “FEF”, Gabrek tuning, Zzip-mediagroup, Folije Zagreb, Pivovara „Laško“ i brojnim drugima.

Utrka će, osim zabavnoga i vrlo atraktivnog, imati i humanitarni karakter. Dio prikupljenih sredstava od drift taxi vožnji organizatori će uplatiti na račun udruge Debra koja aktivno pomaže 'djeci leptirima', mališanima oboljelim od nasljednih buloznih epidermolizama.

Drift staza na Mičevcu vrata otvara 14. rujna od 9 sati. Više informacija o Croatian Drift Challengeu dostupno je na službenoj Facebook stranici, na kojoj se može osvojiti i poneka majica, ulaznica ili pak drift taxi vožnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene