Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi dar

Cvijeće, čokolada, dijamantni prsten ili romantično pismo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji poklon jest romantičan i poseban dar. Kod darivanja za Valentinovo morate uzeti obzir koliko dugo ste vas dvoje u vezi, jeste li u braku već dugi niz godina ili je vaša veza tek na početku.

Poklanjanje cvijeća, čokolade i nakita za Valentinovo, relativno je novijeg datuma, odnosno postalo je popularno u drugoj polovici 20.stoljeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Povlači se popularna čokolada: Provjerite jeste li je kupili, može se vratiti Valentinovo i inflacija - 5 Ljubav se ne kupuje ili? Nevjerojatan iznos koji se potroši za Velentinovo: Zaljubljeni će zbog inflacije morati izdvojiti još više

Crvena ruža kao simbol ljubavi

Cvjećari su pojačali narudžbe, tražeći pretežito crvene ruže, jer je, kažu, ruža simbol ljubavi i hit u besparici, kada se manjina kupaca odlučuje potrošiti stotinjak i više kuna na raskošan buket. Nažalost, po naše gospodarstvo, čak 90 posto ruža, koje će se kupiti za Valentinovo u Hrvatsku je stiglo iz Južne Amerike i Nizozemske. Nažalost, neke čak niti ne mirišu, jer su hibridne - lijepe i velike, ali nemirišljave. Naši proizvođači ruža stoga su rijetki. Uvoz ovoga cvijeća lani je dosegnuo gotovo 5 milijuna dolara.

Klasika je vječna: čestitka ili čokoladna bomboniera

Prvu čokoladnu bombonieru, koja je napravljena specijalno za Valentinovo, osmislio je 1868.godine britanski chocolatier Richard Cadbury. Osim po broju čestitaka, Valentinovo je treći najznačajniji dan i za cvjećare, nakon Božića i Majčinog dana, a prema istraživanjima čak 73 posto kupaca cvijeća na Valentinovo su - muškarci. Prodaja čokolade, barem u Americi, svakog Valentinova utrži čak milijardu dolara, dok se na globalnoj razini tog dana u ime ljubavi potroši 14 milijardi dolara.

Dijamanti su (ipak) vječni

Početkom '80-tih godina prošlog stoljeća, draguljari su pokrenuli veliku reklamnu kampanju, a sve s ciljem popularizacije poklanjanja tih 'najboljih djevojčinih prijatelja', kako im je pjevušila Merlinka.

>> Dolazi Valentinovo: Donosimo listu idealnih poklona za svačiji džep!

Možda je upravo to i razlog, zbog kojeg je 14. veljače najpopularniji dan za prosidbu ?

Originalnost i romantika, kao najbolji dar

Pokušajte osmisliti neko ugodno iznenađenje. Razmislite o cvijetu, koji ćete s posebnom, romantičnom porukom, dostavom isporučiti najdražoj na radno mjesto. Vašeg će dragog zasigurno razveseliti i miris najdražeg mu jela ili slastice. Romatično pismo također je jedan od najosobnijih poklona, koji možete darivati, a ženama uvijek više znači od skupog parfema ili nekog neosobnog dara.

S romantičnim poklonom za Valetinovo pokazujete svoju odanost, privrženost i bliskost. Umjesto kreditne kartice, koristite svoju maštu i kreativnost i stvorite poseban poklon, od stvari koje vas asociraju na vrijeme koje ste proveli zajedno ili na period u kojem ste se počeli zaljubljivati.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene