Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova verzija suzavca

Chilli 'bombama' protiv prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bhut Jolokia, najljuća vrsta chilli papričice, uskoro bi mogla biti korištena pri izradi ručnih granata koju bi indijske sigurnosne snage upotrebljavale za smirivanje prosvjeda i u borbi protiv pobunjenika.

Indijska organizacija za obranu i razvoj (DRDO) završila je testiranje ručnih granata koje u sebi sadržavaju chilli, a koji djeluje slično poput suzavca - izaziva gušenje i suzenje očiju

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

'Te bombe izazivaju toliko 'ljutit' dim da svi bježe od mjesta gdje su pale. A naše postorjbe su suočavaju upravo s problemom da teroriste istjeraju iz njihovih skrovišta. Željeli smo pronaći nesmrtonosan način kako prosvjednike ili pobunjenike istjerati na čistac', kazao je R.B. Srivastava, jedan od znanstvenika koji su radili na izradi ove bombe.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene