Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za one hrabre

Adrenalinski skok s najviše građevine u Estoniji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbor za lokaciju prvog base jumping događaja, 'The Tallinn TV Tower BASE Boggie 2012' u Estoniji, pao je na TV toranj, visok 314 metra.

Skupina od 40-ak adrenalinskih ovisnika okupila se u Tallinnu, gdje su skakali sa najviše građevine u Estoniji.
Skakanjem sa tornja ujedno se obilježavala i 32. godišnjica obljetnice gradnje tornja. Na događaju su sudjelovali najbolji skakači iz Finske, Latvije, Rusije, SAD-a, Australije, Švicarske, Mađarske i Norveške.

Pročitajte i ovo Ilustracija u idućem desetljeću "Rusija se priprema za rat sa Zapadom": Stižu upozorenja na aktivnosti ruske vojske Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u"

Skakači su skakali sa terase tornja, koja se nalazi na 175 metara iznad zemlje. Tijekom svog skoka pokušavali su izvesti razne vratolomije u skoku koji je u prosjeku trajao 3-4 sekunde.

>> Skočio padobranom s 215 metara visokog hotela

'Ovo je odlična građevina za base jumping. Lijepa je i visoka i prilično sigurna', rekao je 'Ken the Man', skakač iz Velike Britanije. U base jumpingu skakači skaču sa raznih objekata (kuća, tornjeva, mosteva i dr.) te pritom svoj pad zaustavljaju padobranom. Ovo je opasna i adrenalinska zabava za one odvažne.

Sudionici skoka u Tallinnu uspjeli su ishoditi odobrenje gradskih vlasti za skok sa TV tornja. Većina vlasnika objekta s kojih bi skakači htjeli skočiti zabranjuju im to pa se tako većina skokova odvija ilegalno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene