Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez milosti

Američki sud izrekao rekordnu zatvorsku kaznu zbog piratstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od članova piratske grupe koja je snimala nove filmove u kinima i dijelila ih putem interneta osuđen je na 40 mjeseci zatvora.

Sudac u Virginiji odredio je kaznu zatvora od 40 mjeseci za Gregorya Cherwonika, 53-godišnjaka iz New Yorka koji je bio član IMAGiNE grupe pirata koja je u kinima snimala nove filmove te su ih dijelili putem interneta. Osim njega, ranije su već osuđeni i neki drugi članovi ove grupe pa je tako Sean Lovelady osuđen na 23 mjesca zatvora, dok je Willie Lambert dobio 30 mjeseci zatvora, a osim zatvorske kazne moraju platiti i 450 tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Slika nije dostupna Zanimljivo istraživanje Znate li je li ono što gledate na internetu legalno ili ne?

U zatvor zbog skidanja samo jedne piratske pjesme!

Presuda za još dvojicu članova ove grupe pirata očekuje tijekom sljedećih mjeseci - pri čemu 41-godišnjaku s Floride prijeti do pet godina zatvora zbog njegove uloge u IMAGiNE grupi i kršenja autorskih prava.

Prema presudi Cherwoniku koji je, kao i svi optuženi priznao krivnju za snimanje i distribuciju filmova u razdoblju od 2009. do 2011. godine, ekipa iz IMAGiNE-a bila je odlično organizirana te su se prve ilegalne kopije filmova čije je prikazivanje tek počelo u kinima pojavljivale na internetu upravo zahvaljajući njima.

U američkom udruženju filmaša kažu da je riječ o najuspješnijoj grupi pirata koja je postala poznata zbog brzine objave novih filmova, velike količine filmova koje su uploadali na internetu te njihove kvalitete (jedna bi osoba snimala film kamerom, a druga bi snimala audio zapise visoke kvalitete te bi naknadno spojili sliku i zvuk).

Dijelio pornografiju putem torrenta: Kazna 1,5 milijuna dolara!

Oni su koristili servere u Francuskoj, SAD-u i Kanadi, a te su filmove objavljivali na internetskim stranicama poput unleahste.net, pure-imagionation.us i drugima, a za svoje su ‘zasluge’ primali donacije kojima su pokrivali troškove poput iznajmljivanja servera, ali i za distribuciju i prodaju piratskog materijala.

Na Wiredu kažu da je 40-mjesečna kazna zatvora koju je sudac odredio Cherwoniku najveća zatvorska kazna u SAD-u izrečena zbog dijeljenja piratskog sadržaja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene