Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se znalo

"Zbog svojeg ega ubit će sebe i druge!": Bivši zaposlenik upozoravao OceanGate na opasnost, procurili detalji maila

Potraga za podmornicom - 1
Potraga za podmornicom - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Bivši zaposlenik OceanGate Expeditions David Lochridge prije nekoliko godina poslao je mail drugom bivšem suradniku tvrtke u kojem je izrazio zabrinutost zbog mogućih kvarova na podmornici Titan i sa zloslutnim upozorenjem o njezinu izvršnom direktoru, koji je prošlog mjeseca poginuo s još četvero ljudi kada je podmornica implodirala.

"Ne želim da me se doživljava kao brbljavca, ali toliko sam zabrinut da će on ubiti sebe i druge u potrazi za jačanjem svojeg ega", napisao je prije nekoliko godina bivši zaposlenik OceanGate Expeditions David Lochridge izvršnom direktoru OceanGatea Stocktonu Rushu.

Lochridge je 2015. godine radio kao neovisni izvođač za OceanGate, a potom kao zaposlenik te tvrtke između 2016. i 2018. godine. Nakon toga se upleo u parnicu s OceanGateom tvrdeći da je nepravedno otpušten jer je izrazio zabrinutost zbog sigurnosti i testiranja Titana.

Naime, tvrtka je organizirala turističke izlete do 111 godina starih ostataka Titanica po cijeni od 250.000 dolara.

Pročitajte i ovo Zračni napad Nije bilo ozlijeđenih Najmanje tri drona srušena na putu prema Moskvi: Ruski mediji objavili detalje

"Smatram se prilično hrabrim kada treba raditi stvari koje su opasne, ali ta podmornica donosi nesreću koja samo čeka da se dogodi. Nema tog novca koji bi mi mogao platiti da zaronim tom podmornicom", napisao je Lochridge u e-mailu Robu McCallumu, suradniku na projektu.

McCallum, voditelj ronjenja koji je vodio ekspedicije na Titanic, upozorio je Rusha 2018. o sigurnosti podmornice Titan. Izvršnom direktoru rekao je da dovodi sebe i svoje klijente u opasnost, piše CNN.

Pročitajte i ovo Neoprezni nautičari, ilustracija - 3 Opreza nikad dosta Što se to događa? U samo nekoliko dana dvije ozbiljne pomorske nesreće na Jadranu: "Jako je ružno izgledalo"

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri stotine šatora FOTO Procurile zabrinjavajuće fotografije: U Bjelorusiji niče golemi vojni kamp za vagnerovce?

Brod OceanGate bio je oko sat i 45 minuta u planiranom zaronu kako bi došao do ostataka Titanica kada je izgubio kontakt sa svojim matičnim brodom 18. lipnja. Nekoliko dana kasnije dužnosnici su potvrdili da je Titan, napravljen od ugljikovih vlakana s titanijskim završnim pločama i malim prozorom na jednom kraju, pretrpio  katastrofalnu imploziju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene