Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri stotine šatora

FOTO Procurile zabrinjavajuće fotografije: U Bjelorusiji niče golemi vojni kamp za vagnerovce?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Bjelorusiji se gradi vojni kamp za plaćenike Wagnera sastavljen od šatora, a kapacitet kampa iznosi oko 15 tisuća.

Nezavisni ruski medij Sirena objavio je fotografije izgradnje vojnog kampa u Bjelorusiji u kojem će navodno biti smješteni vojnici plaćeničke skupine Wagner.

 

 

Pročitajte i ovo Neredi u Francuskoj Vlasti pozivaju na oprez Smiruju se veliki neredi u Francuskoj: Održan prosvjed protiv nasilja

Novinari su pokazali kako izgleda izgradnja navodnog vojnog kampa kod Osipoviča u regiji Magilev. Fotografije je navodno snimio lokalni stanovnik, a na slikama se mogu vidjeti šatori, peći i podovi. Kako kažu novinari, u jednom takvom šatoru može boraviti do 60 ljudi.

 

 

Ranije je medij Verstka izvijestio o izgradnji kampa za plaćenike u regiji Mogilev. Satelitske snimke objavila je bjeloruska redakcija Radio Liberty, a prema njihovim podacima u kampu se nalaze 303 šatora. Navode da ukupni kapacitet vojnog kampa iznosi 15 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u zračnoj luci Ben Gurion - 5 Okupirali zračnu luku FOTO "Demokracija, demokracija": Kontroverzna reforma pravosuđa izazvala velike prosvjede u Izraelu

Uz to, vođa plaćenika Jevgenij Prigožin u ponedjeljak se oglasio na svojem Telegramu i pozvao rusku javnost da podrže vagnerovce za vrijeme dok regrutiraju trupe za rat u Ukrajini.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene