Obavijesti Video Pretražite Navigacija
četiri tisuće stanovnika

Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

Erupcija na Islandu, ilustracija
Erupcija na Islandu, ilustracija Foto: Afp
Islandski ribarski grad Grindavik koji se nalazi na poluotoku Reykjanes ponovno će biti evakuiran zbog obnovljene vulkanske aktivnosti na tom području, rekle su lokalne vlasti u subotu.

Svih 4000 stanovnika trebalo bi napustiti Grindavik do ponedjeljka navečer, nakon čega će biti zabranjeno vratiti se u grad naredna tri tjedna, priopćila je policija.

Područje u blizini aktivnog vulkana i dalje se smatra opasnim nakon potresa u studenome, uz povećan rizik od vulkanskih erupcija, prema procjeni rizika stručnjaka za civilnu obranu.

Pročitajte i ovo Strani radnici i stan; ilustracija - 3 suvlasnici se pobunili Ured u središtu metropole postaje smještaj za 80 stranih radnika? "To je potpuno neprihvatljivo i neljudski"

Nedugo prije Božića, došlo je do četvrte erupcije u tri godine blizu Grindavika, koji se nalazi jugozapadno od glavnog grada Reykjavika. Grad je već bio evakuiran zbog niza potresa tijekom ranijih tjedana koji su prouzročili veliku štetu, uključujući i duboke pukotine na ulicama.

Pročitajte i ovo Zoran MIlanović aktualna tema Treba li se predsjednik ispričati ministru Habijanu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Prije nekoliko dana, islandski mediji izvijestili su da je radnik upao u jednu od tih pukotina. Potraga za njim je u međuvremenu obustavljena, a radnik nije pronađen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene