Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simulacija sudara

VIDEO Pogledajte kako je ruski borbeni avion srušio američki dron

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka medijska kuća CBS objavila je animiranu simulaciju incidenta nad Crnim morem u kojem se ruski borbeni avion sudario s američkim dronom.

Dan nakon što se ruski borbeni avion Su-27 Flanker sudario s američkim dronom MQ-9 Reaper američka medijska kuća CBS objavila je simulaciju tog događaja.

Pentagon je održao konferenciju za medije nakon incidenta iznad Crnog mora. Brigadni general Pat Ryder potvrdio je da su ruski borbeni avioni u 7:03 srušili američki dron.

"Procjenjujemo da je to vjerojatno uzrokovalo štetu i na ruskom zrakoplovu", rekao je Ryder.

Istaknuo je kako dron nije došao u ruske ruke.

"Nije svakodnevna pojava da se dronovi presreću, ali to se događa. Međutim, ovakvo ponašanje zbog kojeg je dron bio srušen je bez presedana", rečeno je na presici. Čini se da su ruski avioni letjeli nekih 30 do 40 minuta u blizini drona prije nego što su ga srušili.

Pročitajte i ovo Testiranje drona kamikaze domaća proizvodnja MORH testirao dronove kamikaze: "Pokazuju izvanredne rezultate..."

Dronovi su letjeli na području Crnog mora i prije početka invazije na Ukrajinu, rečeno je na presici. Jedino neobično ponašanje je ono ruskih pilota, poručio je glasnogovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene