Obavijesti Video Pretražite Navigacija
domaća proizvodnja

MORH testirao dronove kamikaze: "Pokazuju izvanredne rezultate..."

Testiranje drona kamikaze
Testiranje drona kamikaze Foto: MORH/F.Klein
Na vojnom poligonu u Slunju u utorak je testirano nekoliko tipova besposadnih zrakoplovnih sustava koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadaćama, a ministar obrane Mario Banožić poručio je kako se Hrvatska vojska nastavlja opremati najmodernijim tehnologijama.

Na poligonu Eugen Kvaternik testiran je besposadni zrakoplovni sustav hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, pojašnjava se u priopćenju Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Mario Banožić Nastavlja se obračun Prepucavanju nema kraja: MORH odgovorio Milanoviću - "Imenovanje ravnatelja VSOA-e ne može biti uvjetovano drugim imenovanjima u HV-u"

"Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti", poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Testiranje drona kamikaze Dron (Foto: MORH/F.Klein)

Uz resornog ministra testiranju je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene