Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opasna tradicija

VIDEO Panika na Festivalu krvi: Životinja pobjegla od mučne smrti, ozlijeđeno više ljudi

Objegli bik u Peruu
Objegli bik u Peruu Foto: david2023as
Zbog jednog odbjeglog bika nastala je velika panika u južnom Peruu nakon što je pobjegao iz lokalne arene.

Preplašeni bik divljao je u srijedu ulicama Ayacucha u južnom dijelu Perua, ozlijedivši nekoliko stanovnika. Snimka je objavljena na društvenim mrežama i prikazuje gomilu ljudi kako u panici bježe ispred životinje na prepunom trgu i ulicama grada.

Bik je u jednom trenutku i udario osobu s leđa i gotovo ju odbacio u zrak. Vidljivo je kako se građani bore za sigurno i pokušavaju mu pobjeći. Sigurnosne službe na kraju su uspjele uhvatiti odbjeglu životinju.

@david2023as Toro causa pánico en el cercado de Ayacucho#corridadetoros #ayacuchocorridadetoros #ayacucho_peru🇵🇪🇵🇪 #ayacucho #toros ♬ sonido original - davidas

Životinja je pobjegla iz lokalne arene tijekom tradicionalne Yanwar Fieste (Festival krvi), koja se održava svake godine potkraj srpnja u regiji Apurimac još od 18. stoljeća. Festival slavi mukotrpnu i krvavu povijest Perua u obliku borbe bika i kondora.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija na odmoru Umro na ljetovanju u Hrvatskoj: Liječnik (41) požalio se na prehladu, 12 sati kasnije bio je mrtav

Ptica je vezana za leđa bika, a dok se bik pokušava riješiti "jahača", ptica ga kljuca za vrat. Za Peruance kondor predstavlja Inke, a bik simbolizira Španjolce koji su napali njihovu zemlju. Na kraju ptica ubija bika, a njegova pobjeda i slobodan let stvaraju alegoriju s oslobađanjem Perua od kolonizatora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene