Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simboli moći

VIDEO: Vladao uz pomoć magičnog kamenja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mnoge vojnike i borce iz Obale Bjelokosti, magija ima jednaku moć kao i vojno naoružanje. Pronalaženje i rušenje izvora magijskih moći za mnoge u toj afričkoj državi, ključ je u slabljenju protivnika.

Dok se vojne snage Laurenta Gbagboa i Alassanea Quattare bore za Abidjan, manja grupa pro-Quatarrinih diverzanata otišla je na sjeverni ulaz tog grada, kako bi uništili grubo isklesan kamen na pijedestalu. Vjeruju kako je upravo taj kamen jedan od magijskih izvora moći Gbagboa, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadi na uporište Laurenta Gbagbe Obala Bjelokosti: Francuska intervenirala na Ban Ki-moonov zahtjev Slika nije dostupna Sukob plemena Nasilje nakon izbora: U Obali Bjelokosti poginulo više od 200 ljudi

'Napravio ga je Gbagbo kako bi začarao stanovništvo da ga slijepo slijedi. Kako smo otkrili, on mu daje snagu i mi ga moramo uništiti, kako bismo ga dodatno oslabili', pojasnio je poručnik Daniel Dodo. Dok je on objašnjavao, vojnici su se izmjenjivali udarajući teškim maljem po pijedestalu kako bi ga uništili, no to nije bilo dovoljno. U pomoć su dovezli bager i njime dovršili posao, preoravši okolno zemljište.

Kao i u drugim afričkim zemljama, vjera u magiju u Obali Bjelokosti ostala je sveprisutna te opstaje paralelno uz kršćanstvo i islam. Oko 200 građana Abidjana dovoljan je dokaz da tamošnji ljudi vjeruju u magiju, jer ih se toliko okupilo samo kako bi svjedočilo rušenju tog magijskog simbola.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene