Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro Ed Bradley, veteran američkog novinarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih američkih televizijskih novinara Ed Bradley, veteran mozaičke emisije vijesti "60 minuta" na CBS-u, umro je jučer u bolnici Mount Sinai u New Yorku od posljedica leukemije, objavila je njegova TV kuća.

60-godišnji Bradley se pridružio ekipi cijenjenog news magazina "60 minuta" 1980. godine, a njegov vješt i predan reporterski rad nagrađen je brojnim priznanjima, uključujući i 19 nagrada Emmy.
U posebnom prilogu voditeljica središnje emisije vijesti CBS-a, Katie Couric, kazala je za Bradleya kako su ga "smatrali inteligentnim, uglađenim, 'cool', velikom reporterom i da je bio omiljen i poštovan od svih kolega na CBS-u".

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Mila Rončević vraća se kući - 4 izvješće zaklade Otac djevojčice koja nas je sve ganula zbog svoje hrabrosti: "Mila je dobro, Bogu i ljudima hvala"

Bradley je dobio Nagradu za životno djelo Američkog društva crnačkih novinara i Emmy za životno djelo. Svoje brojne druge Emmy-e dobio je, među ostalim, za reportaže o oboljelima od tumora na mozgu, seksualnim zlouporabama u Katoličkoj crkvi, pokolju u školi Columbine te za intervju s Timothyem McVeighom, bombašem iz Oklahoma Citya osuđenim na smrt.

Voditelji programa CBS-a i sami su ostali zatečeni viješću o smrti Eda Bradleya, jer još do nedavno radio i većini kolega tajio da je bolestan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene