Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna u nizu

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Na internetskim stranicama ministarstva unutarnjih poslova Rusije navodi se kako je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski tražen po točki kazenog zakona, ali bez detaljnijih optužbi.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za predsjednikom Ukrajine Volodomirom Zelenskim. Kako se navodi na internetskim stranicama ministarstva, Zelenski je tražen po članku ruskog kaznenog zakona, no nigdje ne stoji koje mu se nedjelo stavlja na teret.

U objavljenim podacima, uz fotografiju nastalu prije rata, naveden je njegov datum rođenja, kao i mjesto rođenja, odnosno grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Pročitajte i ovo Neočekivani gost u podrumu Neugodan susret Spustio se u podrum i prestravio: "Prostrijelila ga je pogledom, a djelovala je zastrašujuće"

Osim Zelenskog, Rusija je raspisala i tjeralicu za Valerijem Zalužnim, bivšim vrhovnim zapovjednikom ukrajinskih oružanih snaga. Unatrag nekoliko dana osvanule su i tjeralice za nizom važnijih ukrajinskih političkih dužnosnika.

Tražen je tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Aleksandr Litvinenko, bivši ministar pravosuđa Pavel Petrenko, bivši šef Službe sigurnosti Valentin Nalvaičenko i bivši ministar financija Aleksandr Šlapak.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Vitalij Kličko u Parizu Tomašević i Vitalij Kličko potpisali sporazum o suradnji: "Zagreb čvrsto stoji uz Kijev u borbi za slobodu"

Pročitajte i ovo Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto

Ruska policija je u veljači 2024. na svoju listu traženih osoba stavila i premijerku Estonije Kaju Kallas, litavskog ministra kulture i nekoliko bivših članova parlamenta Latvije zbog uništavanja spomenika iz postsovjetske ere, piše Reuters.

Također, aktivan je i ruski uhidbeni nalog za tužitelja Međunarodnog kaznenog suda koji je 2023. pripremio nalog za uhićenje Vladimira Putina zbog ratnih zločina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene