Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimala lokacije

Uhićena ruska špijunka: Sigurnosna služba otkrila koji je opasan zadatak imala, meta joj je bio Zelenski

Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski Foto: Afp
Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) priopćila je da je uhitila rusku doušnicu "koja je pripremala ruski zračni napad u regiji Mikolajev tijekom posjeta predsjednika Ukrajine".

Navodna doušnica je uoči putovanja ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u regiju Mikolaiv krajem srpnja prikupljala obavještajne podatke o planiranom posjetu, rekla je Ukrajinska sigurnosna služba.

Pročitajte i ovo Ruski vojnik Postoji i snimka Ruski vojnik otkrio zastrašujući podatak: "Rješavaju nas se. Svi u našoj postrojbi sada se vode kao nestali..."

SBU je u priopćenju naveo da je doušnica pokušala utvrditi vrijeme i popis lokacija približne rute šefa države.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tražio zahvalnost od Kijeva Poljska uzvratila na komentare veleposlanika Ukrajine i pozvala ga na razgovor

Međutim, ukrajinski agenti došli su do informacija o prevratničkim aktivnostima osumnjičene i poduzeli dodatne sigurnosne mjere.

Prateći komunikaciju žene, SBU je utvrdio da je također imala zadatak identificirati lokaciju sustava elektroničkog ratovanja i skladišta sa streljivom oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić Ivica Mandić Analitičar o ruskom napadu uz granicu NATO-a: "Da se pogodi nekakav cilj na rumunjskom teritoriju..."

Prema istrazi, doušnica je bila stanovnica mjesta Očakov u južnoj Ukrajini i bivša prodavačica u vojnoj trgovini.

Navodno je putovala po regiji i snimala lokacije ukrajinskih objekata.

Žena nije imenovana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene