Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLAĆAO PRIVATNE TROŠKOVE

Skandal u Bosni i Hecegovini: Uhićen državni ministar, sumnja se da je na račun države potrošio 8000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar u Vijeću ministara BiH Miloš Lučić uhićen je u utorak pod sumnjom na zloporabu položaja i ovlasti, potvrđeno je iz policijskih izvora u toj zemlji.

Miloša Lučića izvan radnog mjesta, na zahtjev Tužiteljstva BiH, uhitili su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a nakon toga priveden je u sjedište te policijske agencije u Istočnom Sarajevu na kaznenu obradu.

"Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloporabe pri trošenju sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom", stoji u priopćenju SIPA-e i Tužiteljstva BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZMJENE I DOPUNE O slučaju maturantice brujala je cijela Hrvatska, a sada će Ministarstvo promijeniti sporno pravilo kod polaganja državne mature

Pročitajte i ovo Marin Piletić - 2 "epohalni korak" Od srpnja 9000 osoba s invaliditetom dobiva asistente, udruga i dalje najavljuje prosvjed

Prema dostupnim informacijama koje su ranije objavili mediji, Lučić je pod istragom zbog sumnje da je iz sredstava ministarstva kojega vodi plaćao privatne troškove. Pretpostavlja se da je tijekom razdoblja kraćeg od šest mjeseci, koristeći službenu kreditnu karticu, nenamjenski potrošio više od 16 tisuća konvertibilnih maraka, odnosno oko osam tisuća eura.

Lučić je na poziciju državnog ministra zaduženog za ljudska prava i izbjeglice imenovan na prijedlog stranke Demokratski narodni savez (DNS), koja je bivši i sadašnji koalicijski partner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na čijem je čelu Milorad Dodik.

Odmah nakon imenovanja Lučić je na sebe skrenuo pozornost tako što je za savjetnicu imenovao bivšu misicu Marinu Ševkušić. Ta je djevojka ranije bila poznata samo po tome što je u jednom trenutku postala drugom pratiljom miss planeta Zemlje iz BiH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene