Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Meta 2

Kaos u susjedstvu, uhićeno 16 policajaca i još tri osobe: U tijeku pretresi na dvadesetak lokacija, jedna od njih i policijska postaja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U tijeku je akcija Meta 2, u kojoj je uhićeno 19 osoba. Šesnaest od privedenih su - policajci iz Kaknja u BiH. Za jednom je osobom u tijeku potraga.

Šesnaest policajaca iz Kaknja u BiH i još tri osobe uhićene su i privedene tijekom utorka ujutro u službene prostorije Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona.

Privođenja su obavljena u sklopu akcije borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije pod imenom Meta 2.

Akcija je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policije. "Akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih jedna koja nije policijski službenik trenutačno nije dostupna", kazao je glasnogovornik policije Elvedin Fišek.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a sudjelovali Barbarić i Filipović "Lažljivo smeće. Je*at ću ti mater": Stigla reakcija Banskih dvora o žestokom napadu na sastanku o aferi u HEP-u

"Preostalih 19 osoba, od kojih su 16 policijski službenici, pod nadzorom su naših službenika te se trenutačno vrše pretresi na dvadeset lokacija. Cilj je pronalazak i oduzimanje predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku protiv dvadeset osoba koja su meta ove akcije. Obavljaju se pretresi stambenih objekata, automobila i prostora koji su koristili u Policijskoj postaji Kakanj", istaknuo je.

Osumnjičeni su za udruživanje za počinjenje kaznenog djela, zlouporabu službenog položaja i ovlasti, primanje mita, odavanje službene tajne, dilanje droge i tešku krađu, piše Avaz.

Pročitajte i ovo Jahta pokosila ribaricu Teška nesreća Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu

U pretrese i istragu uključena je i Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene