Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška nesreća

Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu

Jahta pokosila ribaricu
Jahta pokosila ribaricu Morski.hr
Aktualno Galerija Jahta pokosila ribaricu Jahta pokosila ribaricu Foto: Morski.hr Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 1 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 1 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Ribarski brod Mašun, koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 2 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 3 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 3 Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell +0 Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći - 4 Galerija 1/5 >>
Manja jahta naletjela je na ribarsko plovilo. Havarija se dogodila dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjak oko 19:35.

U pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murtera poginula je jedna osoba, nekoliko ih je lakše ozlijeđeno, a jahta je nakon sudara potonula, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Šibenik.

"Prema iskazima sudionika, sudarile su se jahta hrvatske zastave i ribarica hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutačno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Nesreća se dogodila oko 19:35 dvije nautičke milje jugozapadno od Otoka Murvenjaka, blizu Murtera.

Policija je u utorak prijepodne javila da je u tijeku kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba.

Poginula osoba

Radi se o ribarskom brodu Mašun iz Tkona, a u blizini je bila jahta Novela pod malteškom zastavom i oni su, prema informacijama portala Morski.hr, prvi priskočili u pomoć.

Na licu mjesta je, doznaje portal, poginuo kuhar koji je u trenutku naleta jahte bio u brodskoj kuhinji. Upravo je u tu kabinu, prema izjavama svjedoka, direktno udarila jahta.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 Najduži štrajk dosad Malenica o štrajku: "Pozivam štrajkaše da se vrate na radna mjesta. Moj je osobni dojam da je predsjednik Vrhovnog suda ušao u politizaciju teme"

Jahta je nakon sudara potonula, a koćarica je dotegljena u Murter i sad se obavljaju daljnji razgovori i istraga, rekao je Paušić.

Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.

Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene