Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka rasplet situacije

Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Studentici iz New Yorka prijeti jednogodišnja zatvorska kazna jer je rukom dotaknula zaposlenika zračne luke u Dubaiju.

Studentica iz New Yorka osuđena je na godinu dana zatvora nakon što je rukom dotaknula zaposlenika zračne luke u Dubaiju.

Elizabeth Polanco De Los Santos 21-godišnja je studentica iz New Yorka osuđena na godinu dana zatvora zbog tvrdnji da je napala i vrijeđala osoblje zračne luke u Dubaiju. Santos je navodno nježno dotaknula ruku službenika osiguranja.

Studentica je u srpnju s prijateljicom na putu iz Istanbula za New York presjedala u Dubaiju kad se dogodio incident, piše Insider.

Pročitajte i ovo Požar kod Osijeka Otrovni dim i dalje se širi Poboljšava se stanje teško ozlijeđenog osječkog vatrogasca: "Sigurno će trebati još operativnih zahvata"

"Elizabeth je namjeravala biti u Dubaiju samo šest sati, ali tamo je već mjesecima i izgubila je 50.000 dolara na troškove", izjavila je Radha Stirling, osnivačica Detained in Dubai – organizacije koja pruža pravnu pomoć strancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Rečeno joj je da je dobila jednogodišnju zatvorsku kaznu, ali ako sve prođe dobro, bit će zadržana samo dok ne bude mogla rezervirati let iz UAE-a", dodala je Stirling.

Steznik sve zakomplicirao

Na zahtjev djelatnika zračne luke Elizabeth je skinula medicinski steznik za struk, nakon čega je ona zamolila osoblje da joj steznik pomognu natrag obući, što su oni odbili te su joj blokirali izlaz.

U tom trenutku studentica je nježno dotaknula ruku jednog od zaštitara kako bi pozvao njezinu prijateljicu, navodi se u njezinu priopćenju za javnost.

Nakon toga rečeno joj je da će biti privedena jer je "dirala radnika carine".

Pročitajte i ovo Tajfun poharao Tajvan Golema šteta VIDEO Tajfun s vjetrovima do 252 km/h razorio jug Tajvana, 190 ozlijeđenih

Iako Santos možda neće morati provesti godinu dana u zatvoru, morat će biti u pritvoru sve dok joj se ne dopusti napuštanje zemlje.

"Čak i ako joj se sutra dopusti deportacija, do onda će ostati u zatvoru te neće znati hoće li biti daljnjih odgoda ili će pak morati odslužiti cijelu kaznu. Ovo je ekstremna situacija kroz koju prolazi 21-godišnjakinja", istaknula je Stirling.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene