Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobna pucnjava

Užasna tragedija: 9-godišnjak pronašao pištolj i upucao 6-godišnjaka, nije mu bilo spasa

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Devetogodišnji dječak u kući je pronašao pištolj i upucao šestogodišnjaka. Mlađe dijete hitno je prevezeno u bolnicu, ali mu nije bilo spasa. Tijekom kobne pucnjave s dječacima je u kući bila i odrasla osoba.

Devetogodišnjak je pištoljem ubio šestogodišnjaka u kući na Floridi. Nakon što je dijete ustrijeljeno, prevezeno je u bolnicu, gdje je umrlo, rekao je pomoćnik šefa policije u Jacksonvilleu J. D. Stronko na konferenciji za novinare.

U vrijeme pucnjave dječaci su u kući bili s odraslom osobom, koju sada ispituje policija.

Strašna tragedija dogodila se u ponedjeljak, a vlasti nisu otkrile odnos između dvojice dječaka i njihov odnos s odraslom osobom u kući. Zbog zakona koji štiti žrtve zločina te informacije neće ni biti objavljene.

"Nema naznaka kaznenog djela nasilja i nitko nije optužen za kazneno djelo. Okolnosti pucnjave se istražuju", rekao je Stronko, a prenosi CNN.

Crna statistika

Ovaj incident samo je dio crne statistike SAD-a. Samo ove godine od oružja je poginulo 1114 djece mlađe od 17 godina, dok je njih 3065 ozlijeđenih. Prema podacima o nasilju počinjenom vatrenim oružjem, vjerojatnije je da će djeca i tinejdžeri umrijeti od vatrenog oružja nego na bilo koji drugi način.

Ovaj uzrok smrti nadmašio je čak i broj prometnih nesreća u 2020. godini. Vatreno oružje činilo je gotovo 19 posto smrtnih slučajeva djece u dobi od 1 do 18 godina 2021. godine, što znači da je gotovo 3600 djece umrlo te godine u incidentima povezanima s oružjem.

Ni u jednoj drugoj usporedivoj zemlji vatreno oružje nije među četiri glavna uzroka smrtnosti među djecom, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene