Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koji je razlog?

VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

Pad ruskog bombardera
Pad ruskog bombardera Foto: mreža x
U ruskoj regiji Stavropolj srušio se ruski bombarder Tu-22M3. Ministarstvo obrane navodi da je razlog pada kvar, za jednim se pilotom traga.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da se u ruskoj regiji Stavropolj srušio nadzvučni teški bombarder Tu-22M3.

Neprovjerene snimke pada zrakoplova pojavile su se na društvenim mrežama, a objavili su ih i ruski i ukrajinski vojni blogeri. Na snimci se može vidjeti zrakoplov kako se vrti u zraku dok mu je motor zapaljen.

"Na području Stavropolja, nakon izvršenja borbene misije i pri povratku na matični aerodrom, srušio se zrakoplov Tu-22M3 Zračnih snaga Rusije. Piloti su se katapultirali", piše u priopćenju ruskog Ministarstva obrane.

Pad ruskog bombardera Bombarder Tu-22M3 Foto: GOVERNOR OF STAVROPOL KRAI

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Prema objavi Ministarstva, razlog padabombardera, koji nije imao streljivo, je kvar. U priopćenju stoji i da se avion srušio u nenaseljenome području te da su tri člana posade pronađena, dok se za četvrtim traga.

Bombarder srušila Ukrajina?

Ukrajina, suprotno tvrdnji ruskog Ministarstva obrane, tvrdi da je oborila zrakoplov koji se srušio 600 kilometara od bojišnice.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Zaporižja Rizik od katastrofe Rusija tvrdi da je Ukrajina ponovno napala nuklearku Zaporižja: Ukrajinci ih demantirali

Zapovjednik ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mikola Oleščuk je rekao da je ovo prvi put da je takav zrakoplov uspješno oboren raketom. Tvrdnje obiju strana o incidentu nisu mogle biti nezavisno potvrđene.

Prema ukrajinskom zrakoplovstvu, Rusija je upotrijebila nekoliko zrakoplova Tu-22M u zračnim napadima rano u petak. Ispalili su šest krstarećih raketa na Ukrajinu, koja je presrela dvije, dodaje se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene