Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Teksasu

VIDEO Snažan tornado poharao grad: Šire se zastrašujuće snimke razaranja, ima mrtvih

Smrtonosni tornado protutnjao je u četvrtak kroz grad Perryton u Teksasu te iza sebe ostavio pustoš i razoreno naselje.

Najmanje su tri osobe poginule u razornom tornadu koji je protutnjao gradom Perrytonom u Teksasu, rekao je šef vatrogasne službe Paul Dutcher.

Dvoje je stradalo u poslovnoj četvrti u središtu grada, dok je treća osoba preminula u parku mobilnih kućica u sjeveroistočnom dijelu grada, potvrdio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima ozlijeđenih VIDEO Nadrealni prizori snažne oluje: Vjetar bacao ljude u zrak

Gradska vatrogasna postrojba izravno je pogođena tornadom i "mnogi su naši kamioni prilično teško oštećeni", rekao je Dutcher za CNN. Tornado je oštetio čak 200 kuća i domova, rekao je načelnik, a pogođeno područje proteže se u duljini od gotovo dva kilometara.

 

 

Gotovo 100 ljudi zatražilo je liječničku pomoć zbog ozljeda u lokalnoj općoj bolnici. "Ozljede se kreću od lakših do težih poput kolapsa pluća, ozljeda glave i slomljenih kostiju", rekla je nadležna liječnica.

Pročitajte i ovo Suša, Ilustracija u drugom dijelu godine Svijet bi se trebao pripremiti: Stiže vremenski fenomen, pomno se prati razvoj događaja

Nacionalna meteorološka služba u Amarillu potvrdila je da je tornado pogodio grad, a zastrašujuće snimke njegova prolaska i velike štete koju je ostavio za sobom šire se društvenim mrežama.

 

 

"U tijeku su potraga i spašavanje, pružanje medicinske pomoći. Oštećene su višestruke strukture građevina, država je angažirala dodatnu medicinsku pomoć", kazao je lokalni dužnosnik. "Ovo je ozbiljna situacija. Još jednom, molim vas, uključite tu zajednicu u molitvu", dodao je.

 

 

Pročitajte i ovo Razorni tornado u Americi Krhotine prekrivaju ceste VIDEO Tornado ubio najmanje petero ljudi, apokaliptični prizori šire se društvenim mrežama

U okrug su stigli vatrogasci, policija i hitna medicinska pomoć, no još se čeka poboljšanje vremena u cijeloj regiji. Meteorolozi su upozorili na loše vrijeme koje može proizvesti udare vjetra do 140 kilometara na sat, tuču veličine oraha i nova tornada šesti dan zaredom za dijelove Teksasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene