Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12. ove godine

Prvo pritužbe, a onda ispaljivanje projektila: Sve se događa u vrlo važnom trenutku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sjeverna Koreja ispalila je projektil dugog dometa sa svoje istočne obale u srijedu, što predstavlja Pjongjangovo dvanaesto ovogodišnje lansiranje, a dogodilo se uoči sastanka južnokorejskog i japanskog čelnika u Vilnusu.

Lansiranje je uslijedilo nakon žestokih pritužbi iz Sjeverne Koreje posljednjih dana, uključujući optužbe da su američki izviđački zrakoplovi nedavno povrijedili njezin zračni prostor, kao i osude nedavnog posjeta Južnoj Koreji američke podmornice s krstarećim raketama na nuklearni pogon.

Lansiranje se dogodilo i u jeku samita NATO-a u Litvi na kojem će čelnici Južne Koreje i Japana razgovarati o rastućim prijetnjama, uključujući i nuklearno naoružanu Sjevernu Koreju, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Palo stablo u Splitu - 4 Ekipe na terenu FOTO Srušilo se stablo iznad splitske plaže: Ulica zatvorena za sav promet

Japanska obalna straža priopćila je da je ono za što se vjeruje da je balistički projektil palo u more ujutro po lokalnom vremenu, izvan japanske isključive ekonomske zone, oko 550 kilometara istočno od Korejskog poluotoka.

Pročitajte i ovo Velik broj utapanja - 3 Problem ispod površine Hrvatska je mediteranska zemlja i baš je zato jedna stvar poražavajuća: U opasnosti je velik broj djece

Pročitajte i ovo Manjak mjesta u vrtićima - 2 Veliki problem u Zagrebu Roditelji na mukama: "Plaćaš porez, prirez i opet ne možeš dobiti najosnovnije za svoje dijete"

Projektil je letio 74 minute do visine od šest tisuća kilometara, a domet mu je bio oko tisuću kilometara, izvijestila je japanska TV Asahi pozivajući se na japanskog obrambenog dužnosnika, što bi bilo najduže vrijeme leta za sjevernokorejski projektil dosad.

Japanski premijer Fumio Kishida, koji je u Litvi na samitu NATO-a, naredio je svom osoblju da prikupi informacije i ostane u pripravnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene