Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta međunarodna tjeralica

Sin somalijskog predsjednika u Turskoj usmrtio dostavljača pa pobjegao iz zemlje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sin somalijskog predsjednika u Istanbulu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je usmrtio dostavljača te je nakon toga pobjegao iz zemlje.

Sin somalijskog predsjednika pobjegao je iz Turske nakon što je izazvao nesreću u Istanbulu.

Turski mediji navode da je Mohammed Hassan Sheikh Mohamud udario i usmrtio dostavljača na motociklu te da je zatim napustio zemlju.

Mohamud je navodno usmrtio dostavljača na motociklu u prometnoj nesreći 30. studenog u istanbulskoj četvrti Fatih te je nakon toga navodno napustio zemlju.

Pročitajte i ovo Demonstracija u Tel Avivu ratni užasi Potresna svjedočanstva izraelskih talaca: "Dani tamo prolaze kao vječnost. Nisam spavala 49 dana"

Nacionalni dnevnik Hurriyet izvijestio je da je dostavljač nakon udarca odletio u zrak te da je teško ozlijeđen prevezen u bolnicu, no otac dvoje djece preminuo je 6. prosinca.

Prema podacima iz policijskog izvješća, dostavljač na motociklu nije kršio prometna pravila te je uspostavljeno da je za nesreću odgovoran vozač automobila Mohamud, odnosno sin somalijskog predsjednika, piše Al Jazeera.

Iako je policija nakon preliminarne istrage o nesreći pustila Mohamuda, tužiteljstvo je u petak izdalo međunarodnu tjeralicu za predsjednikovim sinom, nekoliko dana nakon što je on napustio zemlju.

Pročitajte i ovo Požar u Staroj Mokošnici kod Dubrovnika U blizini crkve Zapalilo se krovište kod Dubrovnika: Na terenu pet vatrogasnih vozila

Policija je otišla u dom Mohamuda, no tamo ga nije bilo od 2. prosinca. Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu kritizirao je vlasti jer su dopustili osumnjičeniku da napusti zemlju.

"Kuriru je oduzet život zbog nesreće koju je izazvao sin predsjednika Somalije. Rekli smo da ćemo slijediti pravni proces, ali je osumnjičeni napustio Tursku odriješenih ruku. Bol obitelji žrtve se još više povećala", objavio je Imamoglu na platformi X.

Još nema odgovora somalijskog predsjednika ni njegova ureda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene