Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška pozicija

Obistinile se crne slutnje: Ukrajinski general potvrdio gubitak važnih položaja

Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski
Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski Foto: Afp
Ukrajinska vojska izgubila je položaje na istoku zemlje potvrdio je ukrajinski general. Ruska vojska napreduje sa svojim osvajanjima, a najveća žarišta borbe nalaze se u blizini grada Časiv Jar.

 Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.

Ruska vojska postojano napreduje na istoku, a žarište borbi je u blizini grada Časiv Jar i sjeverozapadno od Avdijivke koju su ruske snage zauzele u veljači.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Prekinut promet Tragedija u blizini Karlovca: U sudaru s teretnim vozilom smrtno stradao motociklist

Oleksandr Sirski rekao je na Telegramu da je njegova vojska zauzela nove položaje zapadno od sela Berdiči i Semenivka, oba sjeverno od Avdivke.

"Neprijatelj je na tim područjima ostvario određeni taktički uspjeh, ali nije mogao postići operativne prednosti", rekao je.

Sirski je dodao da se nedavno odmorene ukrajinske brigade rotiraju u tim područjima kako bi zamijenile jedinice koje su pretrpjele gubitke.

Pročitajte i ovo Novčanik s eurima Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili na što troše najviše novca: Pogledajte rezultate ankete

Rusko ministarstvo obrane reklo je u nedjelju da su njegove snage zauzele selo Novobahmutivka u blizini Berdičija, no ukrajinska vojska to još nije komentirala.

Ukrajina trenutno iščekuje dugo očekivanu pošiljku američke vojne pomoći za koju dužnosnici kažu da je ključna za odupiranje dvogodišnjoj ruskoj invaziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene