Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škole zatvorene

Azija na udaru toplinskog vala: Temperature dosežu 45 stupnjeva, izdana zdravstvena upozorenja

Nesnosne temperature u Aziji, ilustracija
Nesnosne temperature u Aziji, ilustracija Foto: Afp
Dijelove Azije pogodile su ekstremne vrućine, a zbog takve situacije izdana su i zdravstvena upozorenja.

Jug i jugoistok Azije pripremaju se u nedjelju za još ekstremnije vrućine, vlasti diljem regije su izdale zdravstvena upozorenja, a stanovnici predah od vrućina traže u parkovima i klimatiziranim trgovačkim centrima.

Val iznimne vrućine pogađa dijelove Azije već cijeli tjedan, živa u termometrima doseže do ček 45 stupnjeva Celzija, a tisuće škola je đacima javilo da ostanu kod kuće.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju godišnjice osnutka Pauka - 5 posjet splitu Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju godišnjice osnutka Pauka

Nakon rekordnih temperatura u Manili, Filipini su najavili prekid nastave u svim javnim školama na dva dana.

Na Tajlandu je ove godine najmanje 30 ljudi umrlo od srčanog udara. Meteorolški zavod upozorio je na "teške uvjete", nakon što je na sjeveru zemlje temperatura dosegla 44,1 Celzijev stupanj.

Uz već ionako visoke temperature i veliku vlagu, prognostičari najavljuju temperature od preko 40 stupnjeva za Kambodžu, Mjanmar, Vijetnam, Indiju i Bangladeš.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu HDZ nadomak vladajuće većine? S Domovinskim pokretom i Vučemilović fali im samo jedan glas. Oglasio se Raspudić

Globalne temperature su prošle godine oborile rekorde, a UN-ova agencija za klimu je u utorak upozorila da se Azija posebice brzo zagrijava.

Znanstvena istraživanja pokazuju da su klimatske promjene uzrok sve duljih, učestalijih i intenzivnijih toplinskih valova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene