Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skijaška sezona

Hrvati će morati dublje zagrabiti u džep: Skijanje je sve skuplje, provjerite kakve vas cijene čekaju

Aktualno Galerija Sezona skijanja - 5 Sezona skijanja - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 4 Sezona skijanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 3 Sezona skijanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sezona skijanja - 2 Sezona skijanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sezona skijanja - 1 Galerija 1/5 >>
Hrvati se naveliko spremaju za pohod na popularne skijaške destinacije. Austrija, Italija, Slovenija - gdje god se okrenete, cijene su skočile. A skočile su i rezervacije.

Uživanje u ovakvom pogledu - sve je skuplje. Ali, čini se, Hrvatima nije problem zagrabiti dublje u džepove.

"Ako uspoređujemo s prošlom godinom u ovo isto vrijeme broj rezervacija i ove godine, negdje bilježimo oko 15 pa čak negdje i 20 posto veći buking, odnosno veći broj rezervacija", otkrio je Boris Žgomba, predsjednik udruge putničkih agencija pri HGK.

Rezervacije su krenule već u kolovozu. Najpopularnije destinacije su Slovenija, Austrija, Italija i za mlade - Francuska. Seny se odlučio otići s obitelji u Italiju iako je, kaže, sve poskupjelo.

"Pa blizu 1000 eura po osobi. Kad gledamo ski kartu, smještaj, puni pansion. Mislim da je oko 1000 po osobi", rekao je.

U odnosu na prošlu godinu bilježe se oko 15 posto veće cijene. Da sada smještaj rezervira obitelj s dvoje djece, u tjednu od 8. do 14. siječnja - samo za šest noćenja apartmanu i ski pass u austrijskom Nassfeldu će izdvojiti 2128 eura i 60 centi.

Pročitajte i ovo Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

U talijanskom Kronplatzu za isto će izdvojiti 2248 eura. Dakle, sve je to bez popratnog sadržaja i troška puta. Uz ta tradicionalno omiljena odredišta Hrvata svrstala se i Bosna i Hercegovina.

"Odnosno skijaški centri u okolici Sarajeva i još neki su postali veoma interesantni", rekao je Žgomba i dodao zašto. "Pa ja bih rekao da je to kombinacija i cijene i zabave i možda dostupnosti."

I ski servisi ovih dana imaju pune ruke posla otkrio je vlasnik Ivica Franjko.

"Bogu Hvala, lijepo ide i dobro. Ljudi su najviše zainteresirani za termine od 6. do siječnja, nešto i kroz novu godinu, a idu svuda", otkrio je.

"Idemo u Roglu, Slovenija. Idemo na šest dana i rezervirali smo unaprijed smještaj. Sad smo tu došli iznajmiti skije povoljnije. Idemo familijski", rekao je Lovro iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Pušten dio BBB u Grčkoj Dnevnik Nove TV doznaje Jamčevine, avionske karte i sve ostalo financirat će hrvatska država: Vlada dala naputak da Veleposlanstvo plati troškove Boysima

Skočile su cijene i kad je oprema u pitanju.

"Mi smo u odnosu na prošlu godinu minimalno digli cijene. Budući da je sve išlo okolo dosta gore. Naš repromaterijal, nabava skija i tako. Digli smo samo 10 % i servis i iznajmljivanje", rekao je Franjko.

Drugi tjedan u prvom mjesecu je udaran. Kada je skijanje u pitanju, ako je suditi po interesu, neke je Hrvate za inflaciju briga jednako kao i za - lanjski snijeg.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene