Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrada trajala oko godinu dana

Sibirski umjetnik napravio knjige od ružinih latica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anatoly Konenko iz grada Omska, odlučio je odati poštovanje svojem omiljenom pjesniku Alexanderu Pushkinu koji je preminuo u dvoboju prije 172 godine.

Konenko je naime napravio knjigu od ružinih latica na kojima je napisao Pushkinove pjesme o ružama. U knjigu je također dodao i slike koje je sam izradio. Knjiga se sastoji od 28 latica, tj stranica veličine 27X32 milimetra, prenosi Pravda.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

Inače po struci arhitekt, 1990. počeo se baviti mikrominijaturama. No kako nije imao potrebnu opremu posjetio je kirurga Stanislava Fedorova te mu poklonio poseban dar – njegov portret rađen na kristalnim lećama. Fedorov je bio toliko oduševljen da mu je odlučio dati svu potrebnu opremu.

Od onda mnoge poznate osobe posjeduju radove talentiranog sibirskog umjetnika. Bivši sovjetski predsjednik Gorbačov, kao i bjeloruski predsjednik Lukašenko imaju njegove minijaturne knjige u svojim kolekcijama. Američki predsjednici George Bush i Jimmy Carter posjeduju zrna riže sa svojim portretima koje je izradio Konenko.

'Ja sam vam kao sova i radim kada svi spavaju. Potrebna mi je potpuna tišina i koncentracija kako bi mogao načiniti svoje radove. Trebalo mi je oko godinu dana da napravim knjige od ružinih latica. Može ih se i čitati uz pomoć povećala', dodaje Konenko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene