Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPOVI IZBORA

Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću

SDA (Foto: AFP)
SDA (Foto: AFP) Foto: Afp
Prema pisanju bosanskohercegovačkog portala Dnevnik.ba, na dan održavanja Općih izbora u BiH SDA je proveo inženjering nakon što je utvrdilo da je završila utrka između njezina kandidata Šefika Džaferovića i SDP-ova Denisa Bećirovića.

Kako piše Dnevnik.ba, njihov sugovornik tvrdi da je SDA koristio vlastitu aplikaciju kojom su pratili rezultate te su nakon 15 sati, kada je postalo jasno da je završila utrka između Džaferovića i Bećirovića, počeli aktivnosti usmjerene preusmjeravanju glasova svojih birača Željku Komšiću.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Izbori za Europski parlament, ilustracija - 2 Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Europski parlament

Navodno su to radili slanjem SMS-ova u kojima su objašnjavali glasačima da trebaju glasati za Komšića.

Podsjetimo, u Mostaru je u četvrtak održan prosvjed zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. U prosvjednoj se šetnji okupilo nekoliko tisuća ljudi, a organizirala ga je preko društvenih mreža neformalna skupina Hrvatska mladež.

Martin Mikulić rekao je da to nije prosvjed protiv Komšića, već protiv gaženja izborne volje hrvatskog naroda. Tomislav Zelenik, sudionik prosvjeda, kaže da su Hrvati u BIH obespravljeni. "Oteta su nam temeljna politička prava, Željko Komšić nije naš predstavnik, ne želimo ga u Mostaru ni među Hrvatima."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene